- Úvod
- Pre celiatikov
- Guarová guma
Guarová guma

- Kompletné špecifikácie
- Komentáre 0
- Guarová gumaskladom2,28 EUR
PRÍDAVNÁ LÁTKA V POTRAVINÁCH
Guarová guma sa vyrába z guarových bôbov, semien rastliny Cyamopsis tetragonoloba, podobné fazulu. Ide o rastlinu čeľade bôbovitých, je to strukovina, ktorá sa pestuje hlavne v strednej Ázii, predovšetkým v Indii a Pakistane. Ide o polysacharid s veľkou viskozitou, dobre rozpustný vo vode a patrí k tzv. rozpustným vlákninám. Vo vode totiž tvorí silne viskózny roztok aj bez zahrievania.
TIPY NA POUŽITIE:
Už veľmi malé množstvo guarové gumy je veľkým pomocníkom pri bezgluténovom pečení. Guar dokáže čiastočne nahradiť vlastnosti gluténu a spôsobuje, že je cesto vláčnejšia a drží pohromade. Guarová guma pridáva pečivu na objeme, zlepšuje jeho textúru a predlžuje jeho životnosť.
Dávkovanie: cca 1 kávová lyžička na 400 g múky. Vyššie dávky môžu mať laxatívne účinky.
Zloženie: 100 % guarová guma
Krajina pôvodu: India