Milí zákazníci, po obdržaní objednávky bude tovar skontrolovaný na sklade, pripravený na odoslanie a bude Vám zaslaná faktúra na úhradu, po ktorej bude tovar odoslaný. Tento proces môže trvať 2-3 pracovné dni, v prípade, že tovar nemáme skladom, Vás budeme kontaktovať emailom a dohodneme ďalší postup. Ďakujeme za pochopenie.
Ku každej objednávke darček zdarma!
- Úvod
- BEZ LEPKU
- Múky a zmesi
- Tapiokový škrob /múka
Tapiokový škrob /múka
- Novinka

- Kompletné špecifikácie
- Komentáre 0
- Tapiokový škrob /múkaskladom2,10 EUR
Tapiokový škrob môžete používať samostatne alebo v kombinácii s inými druhmi múk. Ak ho chcete použiť na zahustenie, rozmiešajte ho najskôr v troške studenej vody. Tapiokový škrob má vynikajúce pekárske vlastnosti a neutrálnu chuť. Plnohodnotne nahradí bežnú pšeničnú múku. Pečivo z neho je veľmi jemné, vláčne, menej sa drobí a vydrží dlhšie ako bežné pečivo.
Tapioka je zdravým a bohatým zdrojom uhľohydrátov, ktorých obsahuje asi 88%, s nízkym obsahom bielkovín (cca 0,2%) a takmer bez tukov (cca 0,02%). Mineralizuje telo dodávaním vápnika pre zdravie kostí i zubov, fosforu pre zdravú stavbu kostí, draslíka ako prvku v prevencii vysokého krvného tlaku, horčíka pre výbornú funkciu svalového a nervového systému a železa, ktorého dôležitou úlohou je okrem iného prenos kyslíka v tele. Z vitamínov sa v tapioke vyskytuje kyselina listová a niektoré ďalšie vitamíny skupiny B. Keďže patrí, podobne ako zemiaky, medzi prirodzene bezlepkové potraviny, je ideálnou súčasťou bezlepkovej diéty. Aj pre ľudí, ktorí netrpia celiakiou, je tapioka prínosná pre svoj pozitívny vplyv pri úľave od tráviacich ťažkostí. Z hľadiska energetického obsahu je tapioka pomerne kalorická (100 g dodá energiu asi 300 kalórií), avšak dokáže rýchle a na dlhšiu dobu zasýtiť.
Krajina pôvodu: Česká republika