- Úvod
- Pre celiatikov
- Vláknina Psyllium
Vláknina Psyllium

- Kompletné špecifikácie
- Komentáre 0
- Vláknina Psylliumskladom5,23 EUR
Existujú dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná. Odporúčaná denná dávka vlákniny by sa u zdravého dospelého človeka mala pohybovať okolo 30 g * - rozpustná vláknina by mala tvoriť 1/3 nerozpustná 2/3 denného príjmu. Pre deti sa odporúča toľko gramov vlákniny, koľko majú rokov a plus číslo 5. Pri konzumácii vlákniny pamätajte na dostatočný príjem tekutín!
*zdroj Štátny zdravotný ústav ČR
UPOZORNENIE:
Vlákninu psyllium nepoužívajte ako náhradu vlákniny potravy, ale iba ako doplnenie/obohatenie vlákniny prijímané z potravy.
Dávky vyššie ako 12 g môžu vyvolať laxatívne účinky.
TIPY NA POUŽITIE:
Vláknina psyllium je vhodná pre studenú kuchyňu aj pre tepelné spracovanie.
- Pre studenú kuchyňu je vhodné psyllium nechať napučať v tekutine a potom pridať do jogurtov, kaší, müsli a nápojov.
- Pre tepelné zpracovanie: psyllium pridávajte najlepšie rozomleté (rozdrvené) a v suchom stave do slaného aj sladkého pečiva, do palaciniek, lievancov, knedlí, halušiek, polievok, omáčok, sekanej a fašírok.
Zloženie: vláknina vyrábaná z osemenia škorocelu indického
Obsah vlákniny vo 100 g výrobku: 80 g - jedná sa o zmes 66 g nerozpustného a 14 g rozpustného druhu vlákniny
Krajina pôvodu: Česká republika