Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
0 ks
za 0,00 EUR
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.

Milí zákazníci, po obdržaní objednávky bude tovar skontrolovaný na sklade, pripravený na odoslanie a bude Vám zaslaná faktúra na úhradu, po ktorej bude tovar odoslaný. Tento proces môže trvať 2-3 pracovné dni, v prípade, že tovar nemáme skladom, Vás budeme kontaktovať emailom a dohodneme ďalší postup. Ďakujeme za pochopenie.

facebook, celiakia, diabetes, eko drogéria

 

twiter, celiakia, diabetes, eko drogéria, medifood

  1. Úvod
  2. Pre celiatikov
  3. Zmes na bezlepkový chlieb Gentleman kváskový

Zmes na bezlepkový chlieb Gentleman kváskový

500 g

Vážení zákazníci, tovar od firmy Adveni máme v obmedzenom množstve. Doobjednávku tovaru robíme podľa množstva objednávok, väčšinou raz do mesiaca. Ďak... celý popis
Dostupnosť
skladom
Nie sme platcovia DPH
3,99 EUR
ks
EAN kód:8594181851497
Kompletné špecifikácie

Vážení zákazníci, tovar od firmy Adveni máme v obmedzenom množstve. Doobjednávku tovaru robíme podľa množstva objednávok, väčšinou raz do mesiaca. Ďakujeme za pochopenie.

Kváskový chlieb je v posledných rokoch skutočným pekárenským hitom. Malé aj väčšie pekárne sa predbiehajú v ponukách kváskového pečiva a nezriedka sa do experimentovania s kváskom púšťajú aj nadšení amatéri v domácich podmienkach.

Akokoľvek sú módne trendy vo výžive často iba nafúknutou mediálnou bublinou, v prípade kvásku tomu tak úplne nie je. Kváskové pečivo (správne: kvasové pečivo) poskytuje hneď niekoľko benefitov. V prvom rade je to výrazná chuť a vôňa, ktoré sa odlišujú od bežného pečiva na báze kvasníc (droždia). Kvások výrazne napomáha pekné textúre pečiva.Významným plusom je aj dlhšia trvanlivosť spôsobená vyššou kyslosťou cesta, tú spôsobujú produkty kváskových mikroorganizmov - organickékyseliny mliečna a octová. Kvásku sa prisudzuje schopnosť produkovať antimikrobiálne látky, ktoré pečivo ochraňujú pred nežiaducimi mikroorganizmami. V prípade celozrnných výrobkov môže kvások pomáhať lepšiemu vstrebávaniu zdraviu prospešných látok, ako sú niektoré vitamíny a minerálne látky. Kvások zlepšuje aj stráviteľnosť polysacharidov.

Ten, kto kváskové pečenie vyskúšal, potvrdí, že ide o skutočnú alchýmiu. A pri bezlepkovom pečení to platí dvojnásobne. Často je to dlhé čakanie na veľmi neistý výsledok. V Adveni od začiatku staviame na troch pilieroch: kvalite vstupných surovín, výslednej chuti pečiva a nenáročnej príprave so zaručeným výsledkom. Z týchto svojich štandardov sme nechceli zľaviť ani v prípade kváskového chleba a preto sme vývoju receptúry venovali mimoriadnu pozornosť a čas.

Dnes môžeme s kľudným svedomím konštatovať, že sa to vyplatilo. Našu sériu zmesí na bezlepkový chlieb rozširujeme už o pätnástu NOVINKU, bezlepkový kváskový chlieb GENTLEMAN. A trúfame si povedať, že v tomto prípade je to primerane dlhé čakanie s viac ako istým výsledkom. Ostatne, vyskúšajte a posúďte sami!

Bezlepkový chlieb GENTLEMAN nie je určený pre nedočkavcov. K max.! 24 hodinám kultivácie kvásku, pripočítajte dve hodiny poctivého kvasenia a ďalšiu jednu hodinu pečenia a vyjde Vám celých 27 hodín, ktoré pre niekoho môžu byť skutočnou skúškou trpezlivosti. Ak Vás však zvláštne ukľudňuje pomalé bublanie založeného kvásku a typická vôňa šíriaca sa celou domácnosťou a milujete ten pocit, keď z trúby vytiahnete poctivý peceň chleba, tak potom vitajte v klube gentlemanov. Každý gentleman predsa vie, že nič v živote sa nesmie uponáhľať.

Balenie obsahuje dva sáčky - zmes na prípravu kvasu (220 g) a zmes na prípravu chleba (280 g).

SYPKÁ ZMES NA PRÍPRAVU KVASU – BEZGLUTÉNOVÁ, 220 g

POSTUP PRÍPRAVY:

Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal a nasypte ho do misky. Prilejte 250 ml teplej vody a premiešajte. Misku dôkladne prikryte potravinovou fóliou, do ktorej urobte (napr. páratkom) cca tri malé otvory a na teplom mieste nechajte kvasiť.Ak kvások kultivujete pri teplote medzi 32 - 35 ° C, môže dosiahnuť vitality už po10 až 12 hodinách. Pri nižšej teplote sa táto doba predlžuje a je potrebnékvások strážiť. Maximom je 24 hodín. Vitálny, energiou nabitý kvások spoznáte ľahko podľa nakyslej chuti, vône a bubliniek.

SYPKÁ ZMES NA PRÍPRAVU CHLEBA – BEZGLUTÉNOVÁ, 280 g

NÁVOD NA PRÍPRAVU V DOMÁCEJ PEKÁRNI ALEBO KLASICKEJ RÚRE:

Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Na prípravu v pekárni nalejte do miešacej nádoby 220 ml teplej vody, pridajte pripravený kvások a prisypte obsah balenia. Pekáreň nastavte na program „Cesto“ a zmes nechajte 3-5 minút miešať. Na prípravu v rúre nalejte 220 ml teplej vody do formy, v ktoré sa bude chleba piecť (napr. sklenený pekáčik), pridajte pripravený kvások a prisypte obsah balenia. Zmes dôkladne premiešajte.

Potom zmes v miešacej nádobe alebo forme na pečenie nechajte pri teplote 32-35 °C kysnúť (v pekárni alebo na teplom mieste) cca 2 hodiny. Po vykysnutí pečte cca 1 hodinu v pekárni na krátky program alebo v klasickej rúre pri 200 °C.

TIP: Pre väčší objem môžete pridať 1 g suchého droždí. (Nie je to nutné, chlieb nakysne aj tak.)

Zloženie: ZMES NA PRÍPRAVU KVASU
ciroková múka, pohánková múka, dextróza, kukuričná múka, hrachová múka, kvetový med sušený
ZMES NA PRÍPRAVU CHLEBA
múka z bielej ryže, múka z hnedej ryže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulín, kurakkanová múka, pšenová múka, hrachový proteín, dextróza, jedlá soľ, guarová guma (zahušťovadlo)

Krajina pôvodu: Česká republika

Tovar zaradený v kategóriách
Poštovné a osobný odber

Poštovné od 3,6 € cez Slovenskú poštu a od 6 € cez DPD. 

 

Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk