Milí zákazníci, po obdržaní objednávky bude tovar skontrolovaný na sklade, pripravený na odoslanie a bude Vám zaslaná faktúra na úhradu, po ktorej bude tovar odoslaný. Tento proces môže trvať 2-3 pracovné dni, v prípade, že tovar nemáme skladom, Vás budeme kontaktovať emailom a dohodneme ďalší postup. Ďakujeme za pochopenie.
Ku každej objednávke darček zdarma!
- Úvod
- BEZ LEPKU
- Múky a zmesi
- Zmes na bezlepkový chlieb Gentleman kváskový
Zmes na bezlepkový chlieb Gentleman kváskový

- Kompletné špecifikácie
- Komentáre 0
- Zmes na bezlepkový chlieb Gentleman kváskovýskladom3,73 EUR
Kváskový chlieb je v posledných rokoch skutočným pekárenským hitom. Malé aj väčšie pekárne sa predbiehajú v ponukách kváskového pečiva a nezriedka sa do experimentovania s kváskom púšťajú aj nadšení amatéri v domácich podmienkach.
Akokoľvek sú módne trendy vo výžive často iba nafúknutou mediálnou bublinou, v prípade kvásku tomu tak úplne nie je. Kváskové pečivo (správne: kvasové pečivo) poskytuje hneď niekoľko benefitov. V prvom rade je to výrazná chuť a vôňa, ktoré sa odlišujú od bežného pečiva na báze kvasníc (droždia). Kvások výrazne napomáha pekné textúre pečiva.Významným plusom je aj dlhšia trvanlivosť spôsobená vyššou kyslosťou cesta, tú spôsobujú produkty kváskových mikroorganizmov - organickékyseliny mliečna a octová. Kvásku sa prisudzuje schopnosť produkovať antimikrobiálne látky, ktoré pečivo ochraňujú pred nežiaducimi mikroorganizmami. V prípade celozrnných výrobkov môže kvások pomáhať lepšiemu vstrebávaniu zdraviu prospešných látok, ako sú niektoré vitamíny a minerálne látky. Kvások zlepšuje aj stráviteľnosť polysacharidov.
Ten, kto kváskové pečenie vyskúšal, potvrdí, že ide o skutočnú alchýmiu. A pri bezlepkovom pečení to platí dvojnásobne. Často je to dlhé čakanie na veľmi neistý výsledok. V Adveni od začiatku staviame na troch pilieroch: kvalite vstupných surovín, výslednej chuti pečiva a nenáročnej príprave so zaručeným výsledkom. Z týchto svojich štandardov sme nechceli zľaviť ani v prípade kváskového chleba a preto sme vývoju receptúry venovali mimoriadnu pozornosť a čas.
Dnes môžeme s kľudným svedomím konštatovať, že sa to vyplatilo. Našu sériu zmesí na bezlepkový chlieb rozširujeme už o pätnástu NOVINKU, bezlepkový kváskový chlieb GENTLEMAN. A trúfame si povedať, že v tomto prípade je to primerane dlhé čakanie s viac ako istým výsledkom. Ostatne, vyskúšajte a posúďte sami!
Bezlepkový chlieb GENTLEMAN nie je určený pre nedočkavcov. K max.! 24 hodinám kultivácie kvásku, pripočítajte dve hodiny poctivého kvasenia a ďalšiu jednu hodinu pečenia a vyjde Vám celých 27 hodín, ktoré pre niekoho môžu byť skutočnou skúškou trpezlivosti. Ak Vás však zvláštne ukľudňuje pomalé bublanie založeného kvásku a typická vôňa šíriaca sa celou domácnosťou a milujete ten pocit, keď z trúby vytiahnete poctivý peceň chleba, tak potom vitajte v klube gentlemanov. Každý gentleman predsa vie, že nič v živote sa nesmie uponáhľať.
Balenie obsahuje dva sáčky - zmes na prípravu kvasu (220 g) a zmes na prípravu chleba (280 g).
SYPKÁ ZMES NA PRÍPRAVU KVASU – BEZGLUTÉNOVÁ, 220 g
POSTUP PRÍPRAVY:
Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal a nasypte ho do misky. Prilejte 250 ml teplej vody a premiešajte. Misku dôkladne prikryte potravinovou fóliou, do ktorej urobte (napr. páratkom) cca tri malé otvory a na teplom mieste nechajte kvasiť.Ak kvások kultivujete pri teplote medzi 32 - 35 ° C, môže dosiahnuť vitality už po10 až 12 hodinách. Pri nižšej teplote sa táto doba predlžuje a je potrebnékvások strážiť. Maximom je 24 hodín. Vitálny, energiou nabitý kvások spoznáte ľahko podľa nakyslej chuti, vône a bubliniek.
SYPKÁ ZMES NA PRÍPRAVU CHLEBA – BEZGLUTÉNOVÁ, 280 g
NÁVOD NA PRÍPRAVU V DOMÁCEJ PEKÁRNI ALEBO KLASICKEJ RÚRE:
Pred otvorením sáčok pretrepte, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Na prípravu v pekárni nalejte do miešacej nádoby 220 ml teplej vody, pridajte pripravený kvások a prisypte obsah balenia. Pekáreň nastavte na program „Cesto“ a zmes nechajte 3-5 minút miešať. Na prípravu v rúre nalejte 220 ml teplej vody do formy, v ktoré sa bude chleba piecť (napr. sklenený pekáčik), pridajte pripravený kvások a prisypte obsah balenia. Zmes dôkladne premiešajte.
Potom zmes v miešacej nádobe alebo forme na pečenie nechajte pri teplote 32-35 °C kysnúť (v pekárni alebo na teplom mieste) cca 2 hodiny. Po vykysnutí pečte cca 1 hodinu v pekárni na krátky program alebo v klasickej rúre pri 200 °C.
TIP: Pre väčší objem môžete pridať 1 g suchého droždí. (Nie je to nutné, chlieb nakysne aj tak.)
Zloženie: ZMES NA PRÍPRAVU KVASU
ciroková múka, pohánková múka, dextróza, kukuričná múka, hrachová múka, kvetový med sušený
ZMES NA PRÍPRAVU CHLEBA
múka z bielej ryže, múka z hnedej ryže, tapiokový škrob, rozpustná vláknina inulín, kurakkanová múka, pšenová múka, hrachový proteín, dextróza, jedlá soľ, guarová guma (zahušťovadlo)
Krajina pôvodu: Česká republika